Ongelooflijk: Band van Valtteri Bottas steekt nog steeds vast, Mercedes brengt F1-bolide naar de fabriek

F1
F1

Tijdens de pitstop van Valtteri Bottas liep het grondig mis bij Mercedes. Het wiel rechts vooraan kwam niet los, ondanks verwoede pogingen van de pitcrew en er zat voor Bottas niets anders op dan uit te stappen en op te geven. Opmerkelijk genoeg kreeg Mercedes ook daarna de band niet los en zal hij nu in de fabriek van de wagen gehaald worden.

Na afloop van de race legde technisch directeur James Allison uit wat er mis liep tijdens de pitstop van Bottas.

“Als je de wheel gun niet mooi op de wielmoer plaats dan kan hij wegspringen en stukjes van de wielmoer stuk slaan,” aldus Allison.

“Het is zoals een kruisschroevendraaier die je niet mooi in het kruis van de schroef krijgt. Je begint stukjes van de kruisschroef te beschadigen tot er niets meer voer blijft en vervolgens probeer je de schroef eruit te krijgen maar dat lukt niet.”

“Zoiets gelijkaardigs gebeurt met onze wielmoeren wanneer de wheel gun zot begint te draaien en stukjes van de wielmoer schraapt en hem beschadigt.”

“Gezien de enorme kracht van de wheel gun forceer je de boel tot er uiteindelijk niets over blijft en dat je nergens nog grip op krijgt, dat is wat vandaag exact is gebeurd.”

Opmerkelijk genoeg kreeg Mercedes ook na de opgave de wielmoer nog steeds niet los en werd nu beslist om de wagen terug te brengen naar de fabriek om daar met ander materiaal te proberen de wielmoer los te krijgen.

“We kregen uiteindelijk het wiel niet van de wagen. De wagen stond in de garage met nog steeds het wiel erop,” aldus Allison.

“We zullen het wiel eraf moeten slijpen, we zullen een Dremel ofzo boven moeten halen om de restanten van de wielmoer door te slijpen. Dat zullen we in de fabriek moeten doen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen