Grand Prix in Melbourne: visum Australië vereist

De start van de GP van Australië 2019
De start van de GP van Australië 2019

Wanneer wedstrijden weer met publiek plaats mogen vinden en de reisadviezen het toelaten, kun je naar Australië afreizen om de bekende GP van Australië te bezoeken. Voor een bezoek aan de GP van Australië heb je naast tickets voor de vlucht en de wedstrijd ook een visum Australië nodig.

Grand Prix Formule 1 van Australië
Hoewel de Grand Prix van Australië sinds 2011 normaal gesproken de eerste van de reeks wedstrijden binnen het Formule 1-kampioenschap is, is deze vanwege de coronapandemie opnieuw afgelast voor het jaar 2021. De GP in Melbourne is na de Alpine rally of East Gippsland de oudste autosportwedstrijd die nog in Australië verreden wordt.

De eerste race vond in 1928 plaats op Phillip Island en sindsdien zijn de circuits in maar liefst 23 verschillende locaties ingericht om de GP te kunnen houden. De GP maakt sinds 1985 deel uit van het Formule 1-kampioenschap en zal volgens het contract nog ten minste tot 2025 deel van het kampioenschap uit blijven maken.

Albert Park Street Circuit in Melbourne, Australië
Vanaf 1996 wordt de race die het seizoen opent op het Albert Park Street Circuit gereden dat drie kilometer ten zuiden van het centrum van Melbourne ligt. De naam verraadt het al: het circuit is aangelegd in een park. Het circuit is 5,7 kilometer lang en heeft daarmee een gemiddelde lengte. De lengte van de rit mag namelijk niet korter zijn dan 3,5 km en niet langer dan 7 km. Het Albert Park Street Circuit bestaat deels uit openbare wegen, die voor het circuit afgesloten moeten worden.

Het visum Australië aanvragen
Om aanwezig te kunnen zijn bij de Grand Prix in Australië zul je vanzelfsprekend tickets moeten reserveren en een vlucht en accommodatie moeten boeken, maar daar houdt het niet op. Het is namelijk ook noodzakelijk dat je voor aanvang van de reis een visum Australië bezit. Het is belangrijk dat je geruime tijd voor vertrek een visumaanvraag indient, ook al is de aanvraag van een visum Australië zo gepiept. De aanvraagprocedure voor het visum Australië bestaat uit een aantal eenvoudige stappen, die je vanuit huis uit kunt voeren. 

Allereerst vul je het aanvraagformulier in. Daarvoor heb je alleen je paspoort en/of de paspoorten van medereizigers nodig. In het formulier wordt gevraagd naar contact-, reis- en paspoortgegevens en je reisverleden en worden achtergrondvragen gesteld, zodat de immigratiedienst van Australië kan beoordelen of jij en je reisplannen aan de voorwaarden van het visum Australië voldoen. Nadat je de ingevulde gegevens die getoond worden op de controlepagina nogmaals gecontroleerd hebt, voldoe je de kosten van het visum Australië, dat gemiddeld na 5 dagen toegekend wordt. Zorg dat je het visum geprint meeneemt of in ieder geval digitaal kunt tonen bij de paspoortcontrole.

Eenmaal toegekend is het visum Australië twaalf maanden geldig, waardoor het mogelijk is een bezoek aan de Grand Prix van Australië te combineren met een vakantie in dit prachtige land van de kangoeroes. Het land omgeven door water is met zijn veelzijdige landschappen zeker een bezoek waard. Met het visum Australië kun je drie aaneengesloten maanden in het land verblijven. Ga dus zeker niet alleen voor de Grand Prix van Australië, maar pak gelijk ook al het moois dat Australië te bieden heeft mee, wanneer je de vliegtijd van 25 à 30 uur toch al achter de rug hebt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed