Lando Norris na podiumplaats in Monaco: “Dit is echt speciaal, dit komt als een complete verrassing”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

McLaren-rijder Lando Norris was verbaasd dat hij tijdens de GP van Monaco op het podium wist te finishen. Bij McLaren hadden ze zich immers aan een moeilijk raceweekend verwacht.

“Ik had niet verwacht dat het zou gebeuren maar we hadden een beetje geluk, reden een goede race rijden en hadden heel het weekend een goede wagen,” vertelde Norris nadat hij een podiumplaats tijdens de GP van Monaco had behaald. “Dit is geweldig, ik wil iedereen binnen het team bedanken en we zullen proberen doorgaan op deze manier.”

“Het was echt een cool weekend, zeker hier in Monaco is het nog specialer dan op een ander circuit. Dit ga ik koesteren.”

McLaren bevestigde tot dusver dit seizoen dat het stappen vooruit blijft zetten. Waar het vorig jaar nog met een drietal andere teams moest strijden in een intens middenveld lijkt het nu vooral met Ferrari te moeten strijden voor de derde plaats.

Voor McLaren was het bovendien de eerste podiumplaats in Monaco sinds de derde plaats van Jenson Button in 2011.

“We hadden verwacht dat dit één van onze moeilijkste weekends van het ganse seizoen zou worden maar het draaide bijna tot het volledig tegenovergestelde uit. Het is echt te gek, ongelooflijk.”

“Het is iets waarover je nooit nadenkt wanneer je naar hier komt, hieraan hadden we echt niet gedacht. Uiteraard doet dit me lachen, dit maakt me enorm blij!”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021