Ontdekte Mercedes door een storm te laat de problemen met haar F1-bolide?

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De Mercedes W13 leek in de windtunnel erg goed te presteren maar bij aanvang van het seizoen bleek dat de nieuwe Mercedes F1-bolide fundamenteel verschillende problemen te hebben en niet competitief te zijn. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat een storm Mercedes ervan heeft weerhouden de problemen sneller te ontdekken.

Na de presentatie van haar F1-bolide deed Mercedes op het circuit van Silverstone een shakedown met haar nieuwe F1-bolide. Het circuit van Silverstone werd toen echter geteisterd door Storm Eunice. De hevige regen zorgde ervoor dat Mercedes haar F1-bolide wat hoger moest afstellen.

Door de wagen hoger af te stellen ontdekte Mercedes haar porpoising-probleem echter veel te laat, namelijk pas tijdens de voorbereidende pré-season tests en vooral ook tijdens de eerste races van het seizoen. Mercedes had het probleem al tijdens de shakedown op het circuit van Silverstone kunnen ontdekken mocht de wagen lager afgesteld zijn geweest.

Mercedes was daardoor van bij het begin van het seizoen op achtervolgen aangewezen. Tot dusver slaagde Mercedes er nog niet in een race te winnen.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022