Organisatoren GP van België halen alles uit de kast: Mini-tomorrowland met 35 DJ’s en nieuw verkeersplan moeten de F1-bazen overtuigen

Ferrari
Ferrari

Het is de organisatoren van de GP van België dit jaar menens. Ze willen alles uit de kast halen om van de race op het circuit van Spa-Francorchamps een spektakel te maken. Ze willen zo de F1-bazen overtuigen om de GP van België op de F1-kalender te houden in 2023.

Al wekenlang dreigen er figuurlijke onweerswolken boven het circuit van Spa-Francorchamps want de GP van België dreigt volgend jaar niet meer op de F1-kalender te staan. Spa Grand Prix, de organisatie achter de GP van België, wil met de editie van dit jaar echter alles uit de kast halen om de F1-bazen te overtuigen de race op de kalender te houden.

Tijdens het raceweekend zullen er maar liefst 35 DJ’s muziek spelen en voor een soort mini-Tomorrowland zorgen. Het zijn niet de minste namen die komen spelen, denk bijvoorbeeld aan Henri PFR, Peter Luts, Sander Van Doorn en Ken Colt.

Ook op culinair vlak worden er extra voorzieningen getroffen, zoals bijvoorbeeld een nieuw restaurant Fuego dat voor een culinaire ervaring moet zorgen. Daarnaast is er voor de VIP’s ook ‘F1 Experience In The Sky’. Daarbij hebben ze van op een platform dat dertig meer hoog hangt een adembenemend zicht op de startgrid, Raidillon/Eau Rouge en de F1-paddock.

Maar ook aan een belangrijk pijnpunt is gewerkt: de ellenlange files en parkeerproblemen. De organisatoren komen met een gloednieuw verkeersplan dat alles vlotter zou moeten doen verlopen. Er zijn extra geasfalteerde parkings, extra shuttles, extra treinverbindingen, … Dat zal ook nodig zijn want er zullen verspreid over de drie dagen zo’n 360 000 toeschouwers aanwezig zijn op het circuit.

Ondanks de veelbesproken verregende editie van vorig jaar, waarbij de fans urenlang in de regen stonden en de race uiteindelijk bestond uit enkele rondjes achter de safety car, liep het storm voor tickets. De tickets voor de racedag zijn al maandenlang uitverkocht en ook op vrijdag en zaterdag zullen er bijzonder veel toeschouwers aanwezig zijn.

Vorig jaar mocht slechts 75 procent van de capaciteit van het circuit gebruikt worden, dit jaar is alles dus uitverkocht en dat zorg voor enthousiasme en trots bij organisator Spa Grand prix: “Nooit eerder sinds de start van Spa Grand Prix in 2007,” vertelt Vanessa Maes.

Ter vergelijking, in 2019 waren er per dag 89 000 toeschouwers aanwezig, vorig jaar tijdens de verregende editie van 2021 waren er dat ‘slechts’ 75 000. Dit jaar zullen er meer dan 100 000 toeschouwers per dag aanwezig zijn.

Grote vraag is echter of alle inspanningen van de organisatie voldoende zullen zijn om de GP van België en het circuit van Spa-Francorchamps op de F1-kalender te houden …

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print