Ontwerper Circuit Zandvoort: “Ondanks F1-game zullen de F1-piloten verrast worden”

Net als heel wat Nederlandse F1-fans moet ook ontwerper Jarno Zaffelli wachten op de eerste GP van Nederland die op het vernieuwde Circuit Zandvoort verreden zal worden.


Zaffelli ontwierp samen met zijn bedrijf Dromo het aangepaste Circuit Zandvoort en is onder andere verantwoordelijk voor de veelbesproken ‘kombochten’. Het zal echter nog even duren alvorens we een F1-race op het nieuwe Circuit Zandvoort georganiseerd zullen zien.

In afwachting daarvan kunnen de F1-piloten en de F1-fans zich vanaf 10 juli echter wel uitleven op de nieuwe officiële F1-game F1 2020. Daarop kan er alvast wel op het nieuwe Circuit Zandvoort gereden worden maar volgens ontwerpen Zaffelli zullen de rijders desondanks nog voldoende verrast worden wanneer ze in het echt op het circuit rijden.

“Ik ga zeker zelf ook een poging wagen,” aldus Zaffelli vanuit Italië volgens ‘De Telegraaf’.

“Die spellen zijn tegenwoordig best realistisch, dus iedereen kan een indicatie krijgen hoe het circuit eruitziet met racende Formule 1-auto’s. Ik weet zeker dat coureurs het ook gaan uitproberen. Maar geen zorgen: in het echt is de perceptie heel anders. Als ze voor het eerst in Zandvoort rijden, of dat nu in 2020 of 2021 is, zullen ze echt dat wauw-gevoel krijgen zoals Max dat begin maart ook had.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner