“Onze rijstijl zal in 2010 niet veranderen”

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso denkt niet dat het verbod op bijtanken in 2010 voor problemen zal zorgen. Vooral de rijstijl van de rijders zou zo goed als geen aanpassing moeten ondergaan.
In 2010 zullen we allemaal snel gaan merken dat het gewicht van de wagens aan het begin van de race drastisch zal gaan verschillen met het gewicht dat nog zal overblijven aan het einde van een race. De wagens zullen vanaf de start van voldoende brandstof moeten worden voorzien om de volledige race uit te rijden. We mogen dan toch wel stellen dat het gedrag van de wagens daardoor zal gaan veranderen.

Geweten is dat extra gewicht bijvoorbeeld de banden sneller zal doen slijten en dan mogen we al helemaal niet vergeten dat de vier groeven in 2009 uit de banden werden gehaald en dat sinds de start van dat seizoen dus terug werd overgeschakeld op slicks. Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso denkt alvast niet dat hij zijn rijstijl zal moeten aanpassen, ook niet nu hij voor Ferrari zal rijden.

“Het belangrijkste is dat we gedurende de eerste vijftien ronden onze banden goed blijven controleren en spaarzaam ermee omgaan. In de eerste stint zal deze controle volgens mij het belangrijkste punt worden maar verder verwacht ik niet dat ik door het verbod op tanken mijn rijstijl zal moeten aanpassen” aldus Fernando Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}