Interne spanningen bij McLaren?

Voormalig teambaas van McLaren Ron Dennis zal in 2010 dan toch niet terug zijn functie opnemen bij de Britse renstal. Volgens eerdere berichten zou men Martin Whitmarsh willen bedanken voor bewezen diensten.
Dat Ron Dennis in het verleden al eens succes wist te boeken bij McLaren hoeven we u waarschijnlijk niet meer aan te tonen. Zowat een seizoen na het spionageschandaal kreeg Ron Dennis plots een hogere functie binnen McLaren maar even zag het er simpelweg naar uit dat vooral sponsors het liever zonder hem zouden willen stellen. Ron Dennis maakte plaats voor Martin Whitmarsh die vanaf 2009 alle verantwoordelijkheid zou overnemen maar vervolgens al snel een grote fout zou hebben gemaakt.

Volgens enkele insiders zou het Whitmarsh geweest zijn die Mercedes had aangeraden om eveneens met Brawn GP in zee te gaan. Uiteindelijk opteerde Mercedes er dan voor om McLaren achterwege te laten als fabrieksteam en om Brawn GP gewoon om te dopen tot Mercedes GP. Een zware tegenslag voor McLaren dat vooral Martin Whitmarsh nu met de vinger zou wijzen. Toch verklaarde Whitmarsh zopas zelf nog dat hij zal aanblijven als teambaas van McLaren en dat Ron Dennis dus niet zal terugkeren naar de Formule 1.

“Het is duidelijk dat McLaren in de laatste twaalf maanden enige verandering heeft ondervonden wat betreft haar leiding. Er zijn nog heel wat mensen binnen het team die veel vertrouwen hebben in Ron Dennis maar uiteindelijk zullen we het in de toekomst toch als een groot team moeten aanpakken. McLaren draait niet enkel om een paar personen maar om alle medewerkers samen”, zo vertelde Martin Whitmarsh aan de pers.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}