Onzekerheid bij Ferrari: “In februari begrepen ze de nieuwe wagen nog niet”

De wintertests van Ferrari vielen tegen, maar was Ferrari echt zo slecht of is er echt reden tot paniek?


Teleurstellende wintertests deden naar eigen zeggen de alarmklokken bij Ferrari luiden en ook in de aanloop naar de ‘eerste race’ in Australië liet men bij Ferrari verstaan dat de fans in Melbourne geen overwinning moesten verwachten?

Overal viel te horen dat Ferrari tijdens de eerste races de schade moest zien weten te beperken maar ondertussen zijn we heel wat geannuleerde races verder en gaat het F1-seizoen 2020 eindelijk van start gaan in Oostenrijk.

Het Italiaanse ‘Corriere dello Sera’ ziet het echter somber in voor Ferrari. Volgens bronnen van de Italiaanse krant hoopt men bij Ferrari tegen beter weten in dat het allemaal wel zal meevallen omdat men tijdens de wintertests niet voluit zou gegaan zijn.

Ferrari zou, in tegenstelling tot Mercedes en Red Bull, geen belangrijke updates naar Oostenrijk meenemen en dat zorgt toch wel voor enige paniek bij de fans van Ferrari. Dat zou volgens ingewijden toe te schrijven zijn aan de wekenlange lockdown die er in het noorden van Italië heerste.

Volgens de Italiaanse krant zouden de engineers bovendien niet echt zeker van hun stuk zijn: “In februari begreep men weinig van de wagen en daardoor weten de engineers nog niet echt waar ze aan toe zijn.”

De eerste grote updates zouden pas plaatsvinden tijdens de GP van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone en dat is pas binnen een maand. Wetende dat er bijna iedere week een race is wordt het zo snel mogelijk introduceren van updates dan ook enorm belangrijk. Een maand is gezien de nieuwe F1-kalender dan ook een eeuwigheid.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print