“Vertrek van Sebastian Vettel kan bij Ferrari voor een slechte sfeer zorgen”

Volgens Jacques Villeneuve is Ferrari de start van het nieuwe F1-seizoen een team in crisis, zowel als team maar ook op sportief vlak.


De wereldkampioen van 1997 laat zijn licht schijnen over de start van het nieuwe F1-seizoen en de speciale situatie bij Ferrari. Tegenover ‘Gazzetta Dello Sport’ vertelt hij dat volgens hem Mercedes het te kloppen team zal zijn in Oostenrijk.

“Ik zie Mercedes vooraan, gevolgd door Red Bull Racing en pas dan Ferrari, die een beetje in crisis zijn,” aldus Villeneuve. “Het vertrek van Sebastian Vettel zou voor een slecht sfeer kunnen zorgen. Die druk helpt niemand, ook Charles Leclerc niet.”

Hij is trouwens niet verrast over de situatie bij Ferrari, hij zag het naar eigen zeggen al even aankomen. Villeneuve ziet parallellen met de situatie van Vettel bij Red Bull in 2014, toen Daniel Ricciardo hem het vuur aan de schenen legde en hij besloot om naar Ferrari te trekken.

“Ik heb al twee jaar gedacht dat er bij Ferrari zo’n situatie zou ontstaan maar ik denk wel dat Leclerc het potentieel heeft om er mee om te gaan.”

De Canadees vindt ook dat Charles Leclerc perfect beantwoordt aan het beeld dat de fans en teams verwachten van een hedendaagse F1-rijder.

“Vandaag de dag is imago alles. Leclerc is een nette jongen, erg aardig en de tifosi vinden hem net zo leuk als de journalisten. Een rijder als Leclerc helpt bij het verkopen van auto’s en het aantrekken van sponsors. Vroeger dachten we dat rijders gladiatoren waren, maar vandaag de dag is het beeld anders.”

Als hij een blik op de toekomst werpt denkt hij ook dat Carlos Sainz een goede keuze is om vanaf 2021 aan de zijde van Leclerc te rijden voor Ferrari.

“Carlos heeft nog meer ontwikkelingspotentieel, en bij McLaren liet hij met Lando Norris zien dat hij een teamspeler is. Dit is erg belangrijk voor Ferrari. Sainz is geen type Verstappen maar een zeer sterke rijder. En hij is iemand die geen last zal zijn voor zijn teamgenoot.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print