Ook Ecclestone wil 107 procent-regel opnieuw invoeren

FIA-president Jean Todt overweegt om de 107 procent-regel terug toe te passen tijdens elke kwalificatie in 2010. Ook Formule 1 CEO Bernie Ecclestone wil dit plan steunen.
Gisteren al verklaarden we jullie dat FIA-president Jean Todt de 107 procent-regel terug zou willen invoeren tijdens elke kwalificatie in 2010. Een rijder zal dan niet mogen deelnemen aan de race op zondag indien hij geen tijd kan doen noteren die binnen de 107 procent ligt van diegene die de pole behaalde.

Tijdens de vrije trainingen in Bahrein dienden al enkele rijders duidelijk een andere rijlijn aan te spreken om op die manier veilig voorbij een trage wagen van Hispania te geraken.

“We zullen de 107 procent zeker en vast opnieuw gaan toepassen. Niet in 2010, maar zeker in 2011”, aldus de Formule 1 CEO.

Indien men de 107 procent regel dit seizoen al zou hebben toegespast, dan zouden beide wagens van Hispania vandaag niet mee op de grid mogen verschijnen. Als men de regel zou beperken tot slechts 105 procent, dan zouden de drie nieuwe teams (6 wagens) niet mogen deelnemen. Net daarom zal de FIA haar plan waarschijnlijk nog niet in 2010 kunnen doordrijven.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}