Prost: “Teams moeten experimenteren met volle benzinetanks”

Voormalig F1-rijder Alain Prost is van mening dat het verbod op bijtanken voor letterlijk iedereen nieuw is binnen de sport.
Alain Prost behaalde zijn laatste wereldtitel in 1993. Tot die periode tankte men de wagens eveneens vol aan de start om er vervolgens de hele race mee uit te rijden. Exact een seizoen later, in 1994, kwam het plan om de wagens te doen bijtanken want op die manier zou het strategische werk eveneens bepalend worden.

Volgens Prost zullen de rijders en de teams vandaag aan het experimenteren gaan. Op dit ogenblik zou men zelfs een beetje verward zijn om hetgeen straks de gevolgen zouden kunnen zijn van het verbod op tanken.

“Men zal er zeker aan moeten wennen. Het zou even kunnen duren maar men zal snel ondervinden hoe men er het best mee om kan gaan. De rijders zullen vandaag experimenteren want nooit eerder dienden ze in zulke omstandigheden te racen. De teams weten zelf niet helemaal goed wat de gevolgen kunnen zijn als men veel zwaarder moet vertrekken. Met 160 kg extra gewicht moet je absoluut anders gaan denken. Naderhand zullen de meeste rijders het veel toffer racen vinden”, zo verklaarde de viervoudig wereldkampioen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}