Wordt Renault F1 ook letterlijk terug van Renault?

Gedurende de winterstop kregen we regelmatig te horen dat de Franse renstal Renault eigenlijk eveneens een nieuwe renstal is. Meer dan de naam zou er van de Franse autoproducent niet zijn overgebleven maar daar kan weldra weer verandering in komen.
In 2010 is het eigenlijk niet Renault zelf dat de touwtjes binnen de gelijknamige renstal in handen heeft. Op een bepaald ogenblik kwam de toekomst van de renstal in gevaar maar gelukkig dook er toen de Luxemburgse investeerder Genii Capital op.

De renstal zou nu ook 20 miljoen euro zijn gaan lenen bij de daadwerkelijke autoproducent Renault. Daar zou men alvast verklaard hebben dat het team terug in eigen handen zou kunnen komen indien de lening niet zal worden terugbetaald. Renault F1 zou een totaalbedrag van 38 miljoen euro dienen terug te betalen.

“Indien de renstal het geleende bedrag niet zal kunnen terugbetalen zijn we genoodzaakt er zelf weer mee voort te gaan. De renstal kan dan terug eigendom worden van Renault”, zo verklaarde men aan de pers.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}