Ook Ferrari probeert Raikkonen te verleiden

Het “silly season” gaat helemaal over the top, want nu blijkt dat ook Ferrari hengelt naar de diensten van Kimi Raikkonen, zo meldt Bild.
image
De keuze voor Raikkonen kan momenteel niet op. De Fin had al de keuze tussen Red Bull Racing en zijn huidige werkgever Lotus, maar daar komt nu ook Ferrari bij. De Scuderia heeft de Fin namelijk een aanbod gedaan voor volgend seizoen tijdens de GP van Hongarije van vorig weekend.

Raikkonen zou bij Ferrari nog meer kunnen gaan verdienen dat hij dat zou doen als hij bij Red Bull zou rijden. Het team van drievoudig wereldkampioen Sebastian Vettel had voor Raikkonen een salaris van vijftien miljoen dollar, plus bonussen. Red Bull zou ook voor sponsoring zorgen van Ice1Racing, het motorcross team van de Fin.

Voor Raikkonen zou het een terugkeer kunnen betekenen naar het team waarmee hij zijn enige wereldtitel tot nu toe wist te behalen. In 2007 werd de Fin kampioen met amper één punt meer dan Fernando Alonso en Lewis Hamilton, beiden toen voor McLaren. Bij Ferrari volgde hij in dat jaar de gepensioneerde Michael Schumacher op.

Hoe de bezetting van Ferrari er volgend seizoen zal gaan uitzien, blijft voorlopig een raadsel. Het contract van Felipe Massa loopt immers af aan het eind van het seizoen, en het is maar de vraag of de Braziliaan nog een contractverlenging uit de brand zal kunnen slepen. Het zag er even naar uit dat hij stilaan terug op zijn oude niveau was gekomen, maar tijdens de laatste races waren de resultaten niet om over naar huis te schrijven. Ook boven Fernando Alonso rees tijdens het weekend in Hongarije een groot vraagteken. De manager van de Spanjaard werd gespot in vergadering bij Red Bull Racing, en op de vraag wat Alonso wenste als verjaardagsgeschenk antwoordde de vice-wereldkampioen doodleuk: “Een Red Bull wagen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner