Ferrari houdt F1-test op circuit van Magny-Cours

Ferrari zet alles op alles om tijdens de tweede seizoenshelft alsnog de kloof te dichten en zo voor de titel te kunnen strijden. De renstal houdt dan ook een driedaagse F1-test op het circuit van Magny-Cours.
image
Normaal gesproken is testen tijdens het seizoen met een recente F1-bolide verboden. Ferrari test echter met een wagen van twee seizoenen geleden. De renstal haalt daarvoor de 150° Italia van stal en test dus drie dagen op het Franse circuit.

Ferrari vroeg op voorhand toestemming aan de FIA om te mogen testen en het kreeg die ook. Voor dergelijk test gelden erg strenge regels en de test moet ook gebeuren met een F1-bolide van minstens twee seizoenen geleden. Dat is bij de 150° Italia het geval, want dat is de wagen waarmee Ferrari in 2011 deelnam aan het kampioenschap. Er wordt ook niet getest met de huidige F1-banden maar met speciale demonstratiebanden die Pirelli voorziet.

Tijdens de test wil Ferrari een beter inzicht krijgen in de correlatie tussen de simulator, de windtunnel en de daadwerkelijke behaalde resultaten op het circuit, zo bericht althans El Mundo.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}