“Ik weet van niets”

Fernando Alonso ontkent dat het contact tussen zijn manager en Red Bull Racing iets met zijn toekomst te maken heeft.
image
Luis Garcia Abad werd vorige donderdag gespot bij de top van Red Bull Racing. Meteen stak het gerucht de kop op dat dit wel eens met de toekomst van Fernando Alonso te maken kon hebben. De Spanjaard had in een interview nog om een competitieve wagen gevraagd waarmee hij voor de titel kon gaan, en dat versterkte het verhaal alleen maar. De Spanjaard zelf heeft nu ontkent dat hij Ferrari wil verlaten.

Christian Horner, teambaas bij Red Bull, had tijdens het raceweekend in Hongarije nog bevestigd dat er contact was geweest tussen hem en Luis Garcia Abad, maar volgens Ferrari doet Horner dat enkel om de Scuderia te ontwrichten, op een bepalend moment in het kampioenschap. Alonso verloor immers zijn tweede plaats in de tussenstand aan Kimi Raikkonen, en zag tevens zijn achterstand op Sebastian Vettel weer vergroten.

“Ik denk het niet, althans niet voor zover ik weet.” was het antwoord van Alonso op de vraag van de BBC of zijn manager wel degelijk in contact stond met Red Bull. Christian Horner voegde er nadien nog aan toe dat ze bij de Oostenrijkse renstal tijdens de zomerstop de tijd zouden nemen om de mogelijkheden te overlopen, om dan uiteindelijk de juiste rijder te kiezen om volgend seizoen aan de zijde van Sebastian Vettel te racen.

“Elk gesprek tussen gelijk welke partij zal altijd vertrouwelijk blijven. Daarbij, vorige week was er speculatie rondom Kimi Raikkonen, deze week gaat het over Fernando Alonso.” gaf Horner nog mee. Drievoudig wereldkampioen Sebastian Vettel werd ook naar zijn voorkeur gevraagd. “Ik zou Kimi verkiezen. Maar ik moet voorzichtig zijn, ik heb heel veel respect voor Alonso als rijder. Maar ik respecteer Kimi omdat hij zowel op als naast de omloop altijd eerlijk is tegenover mij, en op dat vlak is die keuze net iets makkelijker.” verklaarde de Duitser.

Ondertussen bevestigde Alonso’s manager dat de gesprekken tussen hem en Christian Horner betrekking hadden op Carlos Sainz Jr. De jonge Spanjaard, en zoon van, maakt deel uit van het juniorprogramma van Red Bull en wordt ook gemanaged door Garcia Abad.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}