Ook Hamilton verkiest oud puntensysteem

Het ziet er zo stilaan naar uit dat de meerderheid van de rijders wel eens tegen het nieuwe puntensysteem kan zijn want nu laat ook wereldkampioen Lewis Hamilton nog weten dat hij liever het systeem van 2008 verkiest. Indien men het nieuwe puntensysteem in 2008 al zou hebben toegespast dan zou Hamilton zelfs geen wereldkampioen geworden zijn. De Britse rijder denkt dat het bewust kiezen voor de tweede plaats tijdens de race deel uitmaakt van de strategie en dat de titel dus beter niet bepaald wordt door het aantal behaalde overwinningen.

“Ik ben eerlijk gezegd ook niet zo gek van het nieuwe puntensysteem. Ik denk dat een rijder er soms goed aan doet om niet voor de winst te gaan en zich op die manier eigenlijk aan een soort van strategie willen houden. Het kampioenschap draait om een heel seizoen en niet om een race op zich en dat zou zo moeten blijven. Het team moet ook beslissingen kunnen nemen want daar draait het kampioenschap ook om. Ik verkies het oude systeem dus boven dat van 2009”, aldus Lewis Hamilton.

Op dit ogenblik lieten ook Michael Schumacher, Fernando Alonso, Jenson Button en Giancarlo Fisichella al aan de pers weten dat de wijziging in het puntensysteem niet goed is voor de sport. Ook deze rijders verkiezen dus liever het oude systeem. Waarschijnlijk zullen er nog wel wat rijders zijn die hun mening delen maar in deze belangrijkste fase van het seizoen liever geen pers naar zich toe lokken.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023