Kubica en Heidfeld over KERS en Melbourne

Op dit ogenblik is niet enkel het publiek aan het aftellen naar de start van het nieuwe seizoen maar dat doen ook alle rijders en teams. Bij BMW Sauber zijn Robert Kubica en Nick Heidfeld klaar voor de start in Melbourne en kijken beide heren vooral uit naar de werking van het recovery system of KERS.

“Ik ben blij dat we eindelijk kunnen gaan racen en dat alle twijfels over de wagen dan meteen mee zullen verdwijnen. Het zal zeer interesant zijn om de wagens te vergelijken en om te kunnen zien waar we werkelijk staan. Ik race graag op stratencircuits en Melbourne is een van mijn geliefde circuits. In Melbourne komt het erop aan zeer precies te kunnen rijden en op de goede rijlijn te blijven gedurende de zowat hele race. Meteen vanaf de start moeten we al goed uitkijken wat we doen en vooral in die eerste bocht. Naast het racen op zich geniet ik in Melbourne van de sfeer die de supporters er maken”, aldus Kubica

Ook Heidfeld kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint.

“Ik kijk al uit naar de eerste race in Melbourne want ik zie graag de manier waarop alle teams zich willen tonen. Men zal tijdens deze race voor het eerst echt kunnen vergelijken en niemand wil onderdoen voor de anderen. De onzekerheden zullen duidelijk worden en de echte positie van het team kan worden bepaald door goed te presteren. In 2009 is er veel verandert en kan iedereen dus makkelijk in de fout gaan. Het nieuwe KERS en de nieuwe vleugels zorgden ervoor dat onze rijstijl moest worden aangepast. Ik ben benieuw naar het moment dat ik iemand moet gaan inhalen want daar zou het verschil net moeten liggen. Vorig seizoen verliepen onze tests niet naar behoren en toch waren we verbazend goed tijdens de eerste race. Volgens mij kan het in 2009 enkel nog beter.”