Ook Red Bull en Toro Rosso benadrukken voorwaardelijk karakter van inschrijving

De deelnemerslijst die de FIA vanmiddag publiceerde voor het Wereldkampioenschap Formule 1 van 2010 lijkt dan toch niet zo duidelijk als ze eerst leek te zijn.
De FIA nam drie nieuwe teams op in de lijst met daar bovenop de tien huidige Formule 1 teams. Bij Mclaren, Renault, BMW, Toyota en Brawn GP werd vermeld dat hun inschrijving nog steeds voorwaardelijk is en die voorwaarden moeten ingetrokken worden aan het einde van de onderhandelingen van volgende week.

Enkele uren na de mededeling wordt echter duidelijk dat de FIA enkele teams onrechtmatig als onvoorwaardelijk heeft opgenomen in de lijst. Zo stelde Ferrari, zoals u eerder al kon lezen, dat het nog steeds de intrekking van enkele reglementswijzigingen eist en nu stellen ook Red Bull en Toro Rosso duidelijk dat ze trouw blijven aan de eisen Formula One Teams’ Association (FOTA). Beide teams publiceerde afzonderlijk een zelfde mededeling.

“Na de bekendmaking van de deelnemerslijst voor het FIA Formule 1 Wereldkampioenschap 2010 door de FIA, wil Red Bull (/Scuderia Toro Rosso nvdr.) duidelijk maken dat ze een voorwaardelijk inschrijving indiende, net zoals de andere FOTA leden.Red Bull (/ Scuderia Toro Rosso nvdr.) blijft achter de FOTA en haar principes staan”, aldus een mededeling.

Of de FIA bewust verdeeldheid wilde zaaien binnen de FOTA is niet bekend. Het wordt in ieder geval opnieuw een spannende week voor de toekomst van de Formule 1.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023