Oostenrijk lijkt op weg naar openingsrace in juli zonder publiek

Het ziet er naar uit dat de GP van Oostenrijk de eerste race op de herziene F1-kalender 2020 zal worden.


Na het schrappen van de eerste negen races van de oorspronkelijke F1-kalender 2020 is ondertussen ook de rest van de F1-kalender van de officiële F1-website verdwenen en we mogen ons dan ook opmaken voor een grondig gewijzigde nieuwe F1-kalender.

Daarbij lijkt Oostenrijk hoe langer hoe meer de openingsrace van het F1-seizoen 2020 te gaan vormen. Oorspronkelijk stond de F1-race op de Red Bull Ring gepland voor 5 juli.

Volgens Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko zorgt het versoepelen van de coronamaatregelen in Oostenrijk er dan ook effectief voor dat het F1-seizoen 2020 daadwerkelijk in Oostenrijk van start zou kunnen gaan.

“Er is nog niets beslist maar er zijn momenteel enkele positieve tendensen te zien en in principe zijn we er klaar voor,” aldus Dr. Helmut Marko tegenover ‘F1-insider.com’.

“Er mogen echter geen plotse stijgingen van het aantal corona-besmettingen zijn alsook de veiligheidsmaatregelen moeten gegarandeerd worden.”

Indien Oostenrijk daadwerkelijk de eerste race van het seizoen wordt dan zullen we deze keer echter geen duizenden Nederlanders langs het circuit zien om Max Verstappen aan te moedigen.

“Wat wel al zeker is: Indien er een race plaatsvindt dan zal dat zeker zonder toeschouwers zijn. Of er mensen van de media aanwezig zullen mogen zijn en hoeveel dat is nog een open vraag. Momenteel gaat het op zijn minst de juiste richting uit.”

Wat een eventuele organisatie van twee races op de Red Bull Ring betreft, dat is voorlopig niet aan de orde.

“De race staat gepland voor 5 juli. Of er een tweede race op de Red Bull Racing zal plaatsvinden maakt momenteel geen deel uit van de overwegingen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner