Alle Europese F1-races zonder publiek?

Het ziet er hoe langer hoe meer naar uit dat op een nieuwe herwerkte F1-kalender voor dit jaar alle races in Europa zonder publiek afgewerkt zullen worden.


De teambazen van de diverse F1-teams hebben gisteren overleg gepleegd met de FIA en de Formule 1 over de toekomst van de sport. Naast een eventuele verdere verlaging van het budgetplafond werd er uiteraard ook gesproken over hoe het nu verder moet met het F1-seizoen 2020 en de nieuwe kalender die samengesteld moet worden.

Volgens McLaren-baas Zak Brown is er langzaam maar zeker duidelijkheid over hoe het verder moet en zou er een een consensus zijn over hoe het F1-seizoen dit jaar vorm kan krijgen.

“Alles is nog zeer voorlopig maar de Britse GP zou gewoon op de geplande datum kunnen doorgaan maar dan zonder fans,” aldus Zak Brown tegenover de ‘BBC’.

“Meer zelfs, het ziet er naar uit dat alle Europese races waarschijnlijk zonder publiek zullen verreden worden.”

Maar er is meer. Zo zou de Britse GP gewoon op 19 juli doorgaan, zoals ook oorspronkelijk gepland was, maar zou er vervolgens een week later eventueel een tweede race op het circuit van Silverstone plaatsvinden.

“Hoe geraken we in ons erg krap schema op de beste manier aan zoveel mogelijk races? Een van de ideeën is dat we verschillende races op dezelfde locatie houden. Silverstone zou één van die circuits kunnen zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print