Ophef rond GP van Nederland: “Er wordt wellicht meer naar sommige krachten, zoals een prins geluisterd”

Chris Schotanus, Essay Produkties (Circuit Zandvoort)
Chris Schotanus, Essay Produkties (Circuit Zandvoort)

In Nederland is er ophef ontstaan over het feit dat de GP van Nederland overnachtingen aanbiedt op een camping naast het circuit terwijl meerdaagse festivals met camping nog verboden zijn.

Op de website van de GP van Nederland worden verschillende arrangementen aangeboden op een camping vlak naast het circuit. Die variëren van komen met je eigen tent tot een weekendje in een luxueuze chalet. Dat is helemaal niet naar de zin van de evenementensector bij onze noorderburen omdat meerdaagse muziekfestivals met kampeerplaats nog verboden zijn onder de huidige coronamaatregelen.

Het muziekfestival Lowlands, dat normaalgesproken dit weekend zou doorgaan, kon niet doorgaan ten gevolge van de coronamaatregelen. De directeur van het festival, Eric van Eerdenburg, begrijpt dan ook niet waarom het voor Zandvoort wel kan en maakt gewag dat er met twee maten wordt gemeten.

,,Het is niet uit te leggen waarom er wordt gemeten met twee maten. Dat is op zijn zachts gezegd zeer opmerkelijk,” aldus van Eerdenburg in het ‘Algemeen Dagblad.’ “Het gaat om de dynamiek van het publiek, er gaan karrenvrachten met treinen naar Zandvoort. En als de hoofdrace niet aan de gang is staan ze bier te drinken, of in de rij bij het toilet. Precies hetzelfde als bij een festival!”  

Hij kan het niet bewijzen maar van Eerdenburg denkt dat er meer aan de hand is en hij vermoedt dat Prins Bernhard van Oranje, die mede-eigenaar van het circuit in Zandvoort is, deze beslissing mee heeft beïnvloed.  

“Er wordt wellicht meer naar sommige krachten, zoals een prins geluisterd. Ik kan het niet bewijzen, maar het klopt niet. Ik wil overigens benadrukken dat we niet zozeer tegen evenementen zijn, maar het verschil is niet meer te verklaren nu.”

Dat verschil zou moeten zijn dat de camping voor de GP van Nederland er een is zoals er zoveel zijn in Zandvoort, dat laat de burgemeester van Zandvoort David Moolenburgh optekenen.

 ,,Het is een camping zoals we er zovelen hebben in Zandvoort. De camping is alleen bedoeld om te slapen. Er waren plannen om ook entertainment en horeca toe te staan op de camping, maar die zijn helemaal afgeschaald. Het kampeerterrein is bedoeld voor de crew, vrijwilligers en racefans.”

Het is ook niet alleen de camping waar veel over te doen is. Er zijn ook hospitality- en VIP-pakketten waarbij men de kans krijgt om wat meer van het circuit te zien dan de gewone sterveling en waar er ook kans is om aan het buffet te netwerken.

Minister-President Mark Rutte liet afgelopen dinsdag alvast weten dat dit niet toegestaan is. Hij liet weten dat evenementen enkel zijn toegestaan als er vaste zitplaatsen zijn. Een woordvoerder van het circuit wou tegenover ‘GPBlog’ niet reageren wat de gevolgen zullen zijn voor de hospitality en VIP-pakketten. 

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021