Mick Schumacher: “Ik heb nog veel te leren in de Formule 1”

Haas F1 team
Haas F1 team

Terugblikkend op zijn eerste seizoenshelft in de Formule 1 is Mick Schumacher best tevreden. Er was op voorhand geweten dat het een leerjaar zou worden en dat is het tot dusver ook geworden.

Schumacher staat momenteel negentiende in het kampioenschap met alleen teamgenoot Nikita Mazepin achter zich. Beide Haas F1-rijders slaagden er nog niet in om dit seizoen wk-punten te scoren.

Het is dan ook duidelijk een overgangsjaar voor het Haas F1 team en dat zorgt ervoor dat de focus bij Mick Schumacher volledig op het leren ligt en het zich zo comfortabel mogelijk voelen in de wagen en het team.

“Ik heb persoonlijk het gevoel dat het redelijk positief is gegaan,” vertelt Schumacher. “Ik denk dat ik erin geslaagd ben om geleidelijk aan beter te worden en ik leer iedere grand prix.”

“Uiteraard worden de stappen die je vooruit kan zetten op een bepaald moment kleiner omdat je alles vanaf het begin zoveel mogelijk probeert te maximaliseren. Je wil iedere grand prix enorm veel leren en vervolgens draait het rond finetunen.”

“Ik heb dan ook het gevoel dat ik me nog steeds op een zeer, zeer steile leercurve bevind, niet alleen op het circuit maar ook ernaast.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print