“Renault voerde gesprekken met in de F1 geïnteresseerde partijen”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Volgens Marcin Budkowski, uitvoerend directeur bij Alpine, werden er gesprekken gevoerd met verschillende partijen die interesse tonen in de Formule 1. Renault zou daarbij als mogelijke motorpartner kunnen optreden.

Alpine is momenteel het enige team dat nog met motoren van Renault rijdt, dit nadat de voorbije jaren Red Bull en McLaren afhaakten. Het zorgt ervoor dat Renault ruimte heeft om naast Alpine nog andere teams van motoren te voorzien.

Vooral een mogelijk nieuw team zou daarbij met motoren van Renault kunnen rijden. Volgens Budkowski zouden er al gesprekken geweest zijn met verschillende geïnteresseerde partijen.

“Er zijn mensen die interesse tonen om in de sport te stappen,” aldus Budkowski volgens ‘The Race’.

“Sommigen van hen hebben zich publiekelijk kenbaar gemaakt en er is soms ook de voorbije jaren uitvoerig over hen bericht in de media. Sommige andere partijen hebben de publiciteit echter niet opgezocht en blijven liever anoniem.”

“Er zijn heel wat mensen geïnteresseerd in de Formule 1 omdat het een geweldige sport is en hopelijk krijgen we een zakenmodel dat leefbaar is en dat ook winstgevend is, zeker met het budgetplafond dat er nu is en het verbeterde prijzengeld.”

“Er is dus absoluut erg veel interesse. We hebben gesproken met partijen die mogelijk willen deelnemen, al is er tot dusver nog geen partij die definitief de stap heeft gezet.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print