Red Bull: “Sergio Perez doet wat van hem verwacht wordt”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Halverwege het seizoen kan het speculeren over het tweede racezitje naast Max Verstappen opnieuw beginnen. Moet Sergio Perez vrezen voor zijn zitje? Volgens sommigen omwille van ondermaatse prestaties wel maar bij Red Bull laten ze weten dat de Mexicaan volgens verwachtingen presteert.

Verstappen kreeg dit seizoen voor het eerst in jaren nog eens een zeer ervaren teamgenoot naast zich. Van Sergio Perez werd verwacht dat hij het niveau van Verstappen veel nadrukkelijker zou kunnen benaderen maar dat is tot dusver niet echt het geval.

Net als de voorbije jaren zorgt zoiets voor speculaties over de toekomst van de tweede rijder bij Red Bull. De voorbije weken werd al meermaals gesuggereerd dat Red Bull zou overwegen om Perez aan de kant te schuiven. Red Bull-teambaas Christian Horner laat echter uitschijnen dat Perez volgens verwachtingen presteert.

“Ik denk dat Sergio de rol heeft op zich genomen waarop we gehoopt hadden,” blikt Christian Horner terug op de eerste seizoenshelft.

“Je zag het in Baku toen hij die dag de overwinning behaald en hij erin slaagde om Lewis onder druk te zetten.”

“Hij heeft belangrijke punten voor het constructeurskampioenschap behaald, hij speelt zijn rol, net zoals we dat ook tijdens de Franse GP zagen. Hij is een geweldige teamspeler en we zijn zeer tevreden met wat hij doet.”

De voorbije weken waren er speculaties over een mogelijke terugkeer van Pierre Gasly naar Red Bull. Gasly presteert dit seizoen bijzonder sterk bij AlphaTauri maar afgaande op de uitlatingen van Horner ziet het er niet meteen naar uit dat Pierre Gasly volgend jaar opnieuw in de Red Bull F1-bolide zal zitten.

“Ik denk dat het een moedige beslissing was om iemand van buiten ons programma voor jonge rijders te nemen en ik denk dat het de juiste beslissing was. De dynamiek in het team zit zeer goed,” aldus Horner.

“Pierre doet het geweldig bij AlphaTauri, hij is nog steeds een Red Bull Racing rijder, dus we zitten goed.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021