OPINIE: De vier grote vragen bij de start van het nieuwe F1-seizoen – Deel 4

Deel 4: Is Max Verstappen echt een wonderkind of toch te jong voor the real deal?
Deel 1, 2 of 3 gemist in de reeks ‘De vier grote vragen bij de start van het nieuwe F1-seizoen’?
Klik hier voor deel 1
Klik hier voor deel 2
Klik hier voor deel 3

Het verhaal van Max Verstappen klinkt onwaarschijnlijk. Op zijn zeventiende heeft hij al een twintigtal titels op zijn naam staan en nu haalt hij als jongste rijder ooit de koningsklasse van de autosport. Aan het talent van de jonge Nederlander met Belgische roots wordt niet getwijfeld maar wel aan het feit of het niet dat tikkeltje te vroeg is. Naast de fysieke aspecten en de immense druk die met de Formule 1 meekomt, heeft Verstappen enkele stappen overgeslagen op zijn weg naar de topklasse. De Nederlander stapte, nadat hij zowat alles gewonnen had in het karten, over naar de Formule 3. Daar reed hij amper één seizoen, werd geen wereldkampioen maar kreeg toch op zijn zeventiende al een zitje in de F1.

Ik wil de lat niet nog hoger leggen dan ze al is (hoogmoed komt voor de val, zo luidt het spreekwoord) maar ook ik verwacht redelijk veel van de zeventienjarige. Hij is zonder twijfel één van de grootste jonge talenten die de voorbije jaren de sport binnen gekomen zijn. Volgens sommigen te vroeg maar is het echt nodig om zo een talent langer in een lagere klasse te houden? Red Bull kon er evengoed voor kiezen om de Nederlander nog een tijdje als reserverijder te houden en hem enkele vrijdagsessies te geven. Kon perfect, maar waarom?

Als het team, Verstappen zelf en zijn entourage geloven dat hij klaar is voor het echte werk, heeft wachten geen enkele zin. Het palmares en talent van Max Verstappen is gewoonweg indrukwekkend. Veel indrukwekkender dan zijn leeftijd. Sebastian Vettel is de enige die ooit kon winnen met een Toro Rosso. Voorlopig. Ik zie iemand anders het ook nog wel eens doen, en nee, ik heb het niet over Carlos Sainz Jr.

Ik kan blijven doorgaan over wat ik verder verwacht van alle andere rijders die in Australië aan de start verschijnen maar de waarheid is dat ik ook niet weet wat te verwachten. En dat is het leuke aan de Formule 1. Voor het seizoen is iedereen scenario’s aan het bedenken maar in november denken we dan toch allemaal dat we zo een seizoen nooit hadden kunnen voorspellen. Dus laten we het hierbij laten en gewoon zien wat er allemaal op ons afkomt.

Ik hoop dat jullie er klaar voor zijn. Wij alleszins wel.

Geschreven door Catya Leroux
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed