Van der Garde ontbreekt geldige superlicentie

Giedo van der Garde mag dan wel de rechtszaak tegen Sauber hebben gewonnen, toch is de kans klein dat hij in Melbourne op de startgrid staat, zo meldt Auto Motor und Sport.
image
De Nederlander beschikt immers niet meer over een geldige superlicentie, en die is noodzakelijk om in de Formule 1 te kunnen racen. Op dit moment is het echter te laat om nog een superlicentie aan te vragen bij de FIA, daar de procedure voor het uitreiken van die licentie veertien dagen in beslag neemt.

Er is wel een clausule in het reglement, die stelt dat het sneller kan in geval van overmacht, maar dan moest de Nederlander zijn aanvraag hebben ingediend ten laatste 48 uur voor de eerste technische keuring. Deze vindt plaats op donderdag om 16 uur. Aangezien van der Garde zijn aanvraag pas op woensdag indiende, is hij ook voor het inroepen van die clausule te laat.

De kans dat van der Garde dus daadwerkelijk op de startgrid verschijnt op zondag is dus bijzonder klein. Wil de Nederlander binnen twee weken in Maleisië op de grid staan, dan moet hij overigens opnieuw naar het gerecht stappen, zelfs al heeft hij tegen dan een geldige superlicentie. De problemen voor Sauber zijn dus nog verre van afgelopen, want ook Felipe Nasr en Marcus Ericsson hebben immers geldige contracten met de Zwitserse renstal.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen