Opmerkelijk: Kevin Magnussen annuleert GP2-test

Kevin Magnussen, de kampioen uit de Formule Renault 3.5, heeft zijn voor vandaag geplande GP2-test in laatste instantie geannuleerd.
image
Het was de bedoeling dat Magnussen, die net als onze landgenoot Stoffel Vandoorne deel uitmaakt van McLaren young driver programma, vandaag zou deelnemen aan een GP2-test bij DAMS. Maar uiteindelijk besloot het management van de Deen om in laatste instantie die test niet te laten doorgaan. Voor DAMS betekent het een financiële aderlating want het moet 20 000 euro boete betalen aan de organisatoren van de test omdat het niet beide wagens laat deelnemen aan de test.

Jean-Paul Driot, de teambaas van DAMS, stak zijn ongenoegen en teleurstelling niet onder stoelen of banken: “Ik ben zeer verrast en zeer teleurgesteld,” zei hij tegenover Autosport. “Het is erg jammer want we hadden samen een erg mooi seizoen in het Formule Renault 3.5 kampioenschap en behaalden daarin ook de titel.”

“Ik ken de reden niet, maar ik zie geen probleem om een dag in de GP2 door te brengen wanneer je doel de Formule 1 is,” voegde Driot eraan toe. “Kevin zou voor het eerst met een GP2-bolide en met deze banden rijden dus niemand zou verwachten dat hij helemaal vooraan eindigt in de uitslag. Dat zou niet de bedoeling geweest zijn.”

Voor DAMS is het te laat om een andere rijder aan te duiden voor de test van vandaag. Voor het eerst ooit zal DAMS niet met beide wagens testen. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne neemt vandaag wel mee aan de GP2-test en dit voor ART Grandprix.

Hieronder voor de volledigheid het voerzicht wie bij welk team vandaag test:

DAMS
Stéphane Richelmi (MON)

ART Grand Prix
Stoffel Vandoorme (BEL)
Arthur Pic (FRA)

Arden International
Nico Mueller (SUI)
Rene Binder (AUT)

Racing Engineering
Rio Haryanto (INA)
Jolyon Palmer (GBR)

Carlin
Jazeman Jaafar (MAS)
Carlos Sainz (ESP)

RUSSIAN TIME
Artem Markelov (RUS)
Mitch Evans (NZL)

EQ8 Caterham Racing
Facu Regalia (ARG)
Alexander Rossi (USA)

Barwa Addax Team
Rodolfo Gonzalez (VEN)
Nikolay Martsenko (RUD)

Rapax
Sandy Stuvik (THA)
Simon Trummer (SUI)

Trident Racing
Raffaele Marciello (ITA)
Julian Leal (COL)

Hilmer Motorsport
Daniel Abt (GER)
Andre Negrao (BRA)

Venezuela GP Lazarus
Johnny Cecotto (VEN)
Denis Nagulin (RUS)

MP Motorsport
Will Stevens (GBR)
Daniel De Jong (NED)
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print