Vergne: “Alonso heeft een zware crash vermeden”

Op de tv-beelden was het misschien niet altijd even duidelijk te zien maar Jean-Eric Vergne laat er geen twijfel over bestaan: “Alonso heeft een erg zware crash vermeden”
image
De Fransman en Alonso raakten betrokken bij een incident toen Alonso de pits kwam uitgereden en Jean-Eric Vergne de Spanjaard geen ruimte liet. Alonso reed vervolgens tegen een hoge snelheid naast de baan, waarbij hij tijdens een impact even 25G moest doorstaan.

Vergne prees na afloop van de race de reactie van Alonso. Vergne liet tegenover Autosport immers weten dat hij de Spanjaard niet had gezien en dat Alonso dankzij zijn manoeuvre een zware crash heeft weten te vermijden. Jean-Eric Vergne is dan ook blij dat de stewards Alonso niet bestraft hebben voor zijn actie aangezien het de enige juist reactie was om naast de baan te gaan rijden. Het was zelfs een half wonder dat Alonso nog zo snel kon reageren want wanneer je in Abu Dhabi uit de pits komt rijden zie je pas erg laat de wagens die op het circuit komen aangereden.

“Het was een race-incident en wanneer hij niet buitenom naast de baan was gereden dan hadden we een zware crash gehad. De stewards hebben dan ook zeker en vast de juiste beslissing genomen,” zei Vergne tegenover Autosport. “Ik wist dat ik eventueel tegen hem zou moeten racen. Toen ik hem links niet van mij zag rijden dacht ik dat hij reeds voor mij reed. Hij reed echter naast mij, waar ik hem niet kon zien.”

Vergne nam dan ook zijn normale racelijn doorheen de derde bocht en Alonso kon maar nipt een aanrijding vermijden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print