Opmerkelijk: Mercedes paste handschoenen van haar rijders aan voor betere starts

De start lijkt het enige moment waarop de Mercedessen dit jaar te kloppen zijn. Steevast laat minstens een van de zilverpijlen het afweten wanneer de lichten op groen springen. De moeilijke koppeling lijkt de oorzaak van het probleem te zijn. Bij Mercedes lieten ze hun rijders zelfs hun handschoenen aanpassen om het probleem te verhelpen.

Afgelopen weekend was het Lewis Hamilton die moeilijk van de startgrid wegraakte. De week daarvoor raakte Nico Rosberg in de eerste bocht in de problemen nadat hij vanop de tweede plaats terugviel tot halverwege het peloton. De start bij Mercedes lijkt dus het grote werkpunt. Bij Mercedes wijzen ze de moeilijk te behandelen koppeling aan als oorzaak.

“De koppeling die we hen gegeven hebben is inderdaad niet perfect,” geeft Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff toe. “Het is erg moeilijk om hem op de juiste manier te bedienen.”

“De rijders gaan erg ver om dat euvel te proberen verhelpen. Ze hebben zelfs de naad van hun handschoenen aangepast. Hierdoor wordt het makkelijker de koppeling te bedienen. De rijders kunnen beter hun toerental houden en loslaten. Natuurlijk is er dan nog altijd een factor geluk mee gemoeid. Alles moet op het juiste moment samenlopen en met deze hypergespecifieerde koppelingen is dat moeilijk,” besluit Wolff.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022