“Ferrari is geen team maar een groep angstige mensen”

Volgens het voormalig hoofd van de ingenieurs bij Ferrari, Luca Baldisserri, is Ferrari geen team meer. Hij vindt dat het een groep bange mensen is.

Het Italiaanse team heeft een lastig seizoen achter de rug. Na de drie overwinningen in 2015 wou het graag meestrijden voor de titel. Dit jaar hebben ze echter nog geen overwinning kunnen binnenhalen.

Het team heeft doorheen het seizoen een herstructurering gedaan. Daarbij stapte onder andere technisch directeur James Allison op. Baldisserri, die in 2015 het team verliet, laat nu weten dat het team in continue angst werkt.

“Het is een ongelukkig toeval dat Marchionne, (president van de Scuderia) en Arrivabene (de teambaas) geen ervaring in de racerij hebben. Mede hierdoor zijn ze een groep angstige mensen geworden. De mannen van Ferrari durven geen risico’s meer te nemen uit de angst om ontslagen te worden,” zei Baldisserri tegen ‘Corriere dello Sport’.

Door de veranderingen binnen het team streeft men bij Ferrari meer naar een horizontale structuur met zo weinig mogelijk bazen. Baldisserri weet dat dit niet werkt in de F1.

“In de F1 moet het zo strikt en militair mogelijk. Een verticale structuur is dus perfect. De toppers zijn er om de weg te wijzen, om te motiveren en beslissingen te nemen. Als ze een fout maken is dat geen reden om hen te ontslaan. Dit is wel gebeurd met Allison, het zal een zwaar verlies voor hen zijn!”

Allison werd vervangen door een Mattia Binotto. Baldisserri vindt hem niet ideaal om de functie van technisch directeur te vervullen.

“Mattia weet hoe hij mensen motiveert en hij heeft ervaring, maar de rol van technisch directeur is niets voor hem. Hij heeft ook geen kennis van aerodynamica, een chassis… Hij weet niet eens hoe men een bolide bouwt. Hij zou wél een goede teambaas kunnen zijn,” klinkt het bij de Italiaan.

Ook kwam hij nog even terug op de rijders van de Scuderia. En dan vooral op Vettel. Hij presteert dit jaar immers onder de verwachtingen.

“Raikkonen presteert dit jaar beter dan in 2015, Vettel een heel stuk minder. Ferrari moet hem helpen herstellen en hem in het team houden, op korte termijn alleszins,” besluit Baldisserri.

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022