Ricciardo opnieuw vol zelfvertrouwen: “Die overwinning deed me goed”

Daniel Ricciardo won anderhalve week geleden de GP van Maleisië. De Australiër kreeg door de overwinning een hernieuwd zelfvertrouwen, wat hem uiteraard motiveert.

Ricciardo greep eerder dit seizoen meermaals naast de overwinning. Vooral in Spanje en Monaco leidde dat tot de nodige frustraties.

Na zijn overwinning in Maleisië staat Ricciardo nu op het vlak van overwinningen gelijk met teamgenoot Max Verstappen, al weet hij zijn Nederlandse teamgenoot op het vlak van wk-punten wel achter zich te houden.

Ricciardo tankte dankzij de overwinning ook een grote portie zelfvertrouwen, al probeert de goedlachse Australiër beide voeten op de grond te houden.

“Ik voel me zeker en vast goed in mijn vel en dat komt niet alleen door Maleisië,” zegt Ricciardo in de column die hij voor Red Bull schreef. “Na een lange periode opnieuw winnen geeft je opnieuw geloof en zelfvertrouwen. Beide bevinden zich nu op een niveau dat noodzakelijk is, zelfs voordat je wint. Je mag op dat vlak niet op hol slaan, je kan te zelfvoldaan worden dan.”

“De overwinning voelde goed en was op dat vlak ook enigszins een opluchting. Mijn vertrouwen bevindt zich reeds enige tijd op een goed niveau en dat helpt me. Ik zal mijn aanpak omwille van die overwinning dan ook niet veranderen. Ik voelde me anders, en redelijk goed, toen ik naar Suzuka kwam. Ik was immers de rijder die de meest recente race had gewonnen. Zodra ik in Japan opnieuw in de wagen zat was het echter ‘business as usual’.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022