Opnieuw een Belg in de Formule 2: Amaury Cordeel

Van Amersfoort Racing
Van Amersfoort Racing

Voor het eerst sinds 2015 krijgen we opnieuw een Belg in de Formule 2. Het Nederlandse Van Amersfoort Racing bevestigde immers vandaag dat Amaury Cordeel voor hen zal racen in de Formule 2.

Van Amersfoort Racing is een gekende naam in de autosport, het is ook het team dat Max Verstappen mee naar de Formule 1 loodste. Naam en faam dus, niet alleen als team maar ook vanwege Cordeel zelf.

Vorig jaar racete Cordeel in de Formule 3, een raceklasse waarin onze landgenoot niet echt schitterde en het seizoen puntloos als 23ste in het kampioenschap afsloot. Desondanks werd besloten om de stap naar de Formule 2 te zetten.

Bij van Amersfoort Racing zal Amaury Cordeel over een uitmuntend team rond zich beschikken waarmee hij zijn racetalent zal kunnen bewijzen in de laatste opstapklasse richting de Formule 1 en waarin Stoffel Vandoorne zich tot kampioen wist te kronen (toen nog GP2).

“Ik ben enorm opgewonden dat ik deze stap naar de F2 kan zetten,” reageert Cordeel op de bekendmaking van zijn racezitje. “Ik heb de wagen leren kennen tijdens de test na afloop van het seizoen in Abu Dhabi en het is indrukwekkend om mee te rijden.”

“Het verschil in vermogen en kracht in vergelijking met de F3 is duidelijk te merken maar ik voelde me comfortabel achter het stuur. Ik ben er me van bewust dat het seizoen uitdagend zal zijn en dat ik een stijle leercurve voor me heb liggen. Dat ik bij Van Amersfoort Racing mag racen geeft me echter vertrouwen.”

“Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat ze in mij hebben en ik kijk er naar uit om deel uit te maken van hun debuut in de F2.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022