Opnieuw geruchten over nieuw F1-team

Met het verdwijnen van het Super Aguri F1 team resten er nog slechts tien teams op de grid. Eigenlijk veel te weinig volgens de meeste experts. Er werd dan ook geopperd naar een grid van minstens twaalf teams. Ondermeer projecten als dat van Prodrive moesten ertoe leiden dat er opnieuw meer wagens aan de start verschenen.

Een eventueel F1-debuut voor Prodrive is echter voor onbepaalde duur uitgesteld maar ondertussen duiken er opnieuw geruchten op dat een Duits bedrijf graag een team in de formule 1 zou hebben. Het gaat hierbij om Abt Sportline, dat momenteel actief is in de DTM. Hans-Juergen Abt geeft toe dat men interesse heeft in de formule 1, maar dat men momenteel de middelen ervoor niet heeft.

"Men mag nooit nooit zeggen. Ik heb het zelfs in detail bestudeerd, maar men moet met beide voeten op de grond blijven," zei Hans-Juergen Abt tegen het DTM-magazine.

Volgens Abt heeft men voor een eventuele deelname aan de formule 1 de steun van een autoconstructeur nodig en als Duitser valt dan uiteraard onmiddellijk de naam van Volkswagen.

"Als Volkswagen zou zeggen dat ze in de formule 1 wensen te stappen, dan zou ik hen vragen. Momenteel is dat echter niet aan de orde," besluit Hans-Juergen Abt.