Opnieuw getuigenissen van grensoverschrijdend gedrag tijdens ‘Dutch GP’ in Zandvoort

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Nadat de Formule 1 tijdens de GP van Oostenrijk werd opgeschrikt door talrijke getuigenissen van grensoverschrijdend gedrag lijken er ook op Zandvoort opnieuw verschillende getuigenissen van grensoverschrijdend gedrag op te duiken.

Het was de bedoeling dat de ‘Dutch GP’ opnieuw één groot feest zou worden en met de polepositie van Max Verstappen ontstond er gisteren ook een groot feest op het circuit van Zandvoort. Helaas zijn echter ook verschillende berichten van grensoverschrijdend gedrag opgedoken.

Uiteraard was er het incident met de oranje rookfakkel die tijdens de kwalificatie op het circuit werd gegooid waardoor deze moest stilgelegd worden. Daarnaast waren er echter ook verschillende incidenten met grensoverschrijdend gedrag.

Op de sociale media duiken er getuigenissen op van een vrouwelijke Hamilton-fan die bekogeld werd met bier. Daarnaast zou ook iemand betast zijn door een man die meerdere vrouwelijke F1-fans zou lastig gevallen hebben.

Ondertussen zouden er ook meldingen overgemaakt zijn aan de organisatie en ook de FIA zou ingelicht zijn over de incidenten. Het wordt nu uitkijken hoe de organisatie en de FIA zullen reageren.

Voorafgaand aan het raceweekend was er een oproep gelanceerd om respectvol tegenover elkaar te zijn. Daarnaast was er met +31 85 00 22 621 een speciaal noodnummer opgericht waarop melding kan gemaakt worden van grensoverschrijdend gedrag en incidenten.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen