Toeschouwer die tijdens kwalificatie rookfakkel op het circuit gooide gearresteerd door politie

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Nederland gooide een toeschouwer een rookfakkel op het circuit. De kwalificatie moest daardoor met een rode vlag onderbroken worden. De toeschouwer werd vervolgens gearresteerd en door de politie van het circuit verwijderd.

Vorig jaar zorgden de tientallen oranje rookfakkels voor een geweldige sfeer en mooie beelden tijdens de terugkeer van de ‘Dutch GP’ op de F1-kalender. Ondertussen zijn we een jaar later en duiken de oranje rookfakkels op bijna alle circuits op maar is de sfeer helemaal gekeerd.

De rookfakkels is men liever kwijt dan rijk. Ja ze zorgen voor sfeer en mooie beelden, maar ook voor hinder en overlast. Meer zelfs, ze zorgen steeds vaker voor gevaarlijke situaties omdat de rook tot op het circuit waait en het zicht van de rijders beperkt.

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Nederland bereikte de saga van de rookfakkels een nieuw triest dieptepunt. Een toeschouwer vond er immers niet beter op dan een oranje rookfakkel op het circuit te gooien. Daardoor moest de kwalificatie onderbroken worden.

De toeschouwer zou echter geïdentificeerd zijn en werd naar verluidt gearresteerd door de politie. Ongetwijfeld wacht nu een gepeperde factuur

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print