Max Verstappen na veroveren pole: “Ik nam alle risico”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens een bloedstollende strijd om de pole slaagde Max Verstappen er op het circuit van Zandvoort in om de snelste tijd te rijden. Verstappen verschalkte beide Ferrari’s met een handvol duizendsten en zorgde er zo voor dat er op het circuit een stevig feestje losbarstte.

“Ik geniet ervan om hier te rijden, de sfeer is echt geweldig. Iedereen heeft veel plezier en lol. Het is absoluut een heel speciaal weekend voor mij,” aldus Verstappen na afloop en zo valt te lezen op zijn officiële website.

Max Verstappen wees vervolgens wel de fans terecht die rookfakkels op de baan deden belanden: “Die fakkels zijn mooi, maar met mate. Maar ze op de baan gooien is gewoon dom. Dat is voor niemand goed. Je wordt dan zelf van het terrein verwijderd en voor ons als coureurs is het gevaarlijk. Doe het gewoon niet.”

Verstappen blikte vervolgens verder terug op zijn kwalificatie die niet helemaal vlot verliep.

“We waren snel in de kwalificatie, maar dat bleek niet altijd,” aldus Verstappen. “We gingen een keer vroeg de baan op, en Q2 was op een gebruikte band. In Q3 ging het erg lekker, daar was ik blij mee, zeker met die kleine marges.”

“Omdat er in mijn outlap een extra auto tussen zat, moest ik in de eerste sector iets meer afremmen dan gewenst en waren de banden nog niet op zijn best toen ik aan mijn vliegende ronde begon. Dat wist ik in de tweede sector te herstellen en dat was precies genoeg voor pole. Toen nam ik alle risico.”

Wat de race betreft gelooft Verstappen in een goed tempo en zijn kansen op de overwinning.

“Onze lange run van vanochtend zag er goed uit, ik ben blij met de auto. Omdat we een extra set nieuwe banden hebben, geeft dat ons een paar extra opties voor onszelf tijdens de race.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen