Opnieuw problemen voor Kimi Räikkönen

Na de Grote Prijs van Japan is, natuurlijk zeer begrijpelijk, alle aandacht gevestigd op de gezondheid van Jules Bianchi. Daardoor ging er minder aandacht naar de prestaties van andere rijders. In Japan zagen we immers ook dat de Fin Kimi Räikkönen opnieuw van af kan beginnen.
image
Vòòr de GP van Japan had de Fin naar eigen zeggen een goed gevoel met de wagen. Maar afgelopen weekend had de wereldkampioen van 2007 opnieuw alle moeite met zijn Ferrari. Na een teleurstellende finish buiten de punten kunnen we besluiten dat Kimi Räikkönen opnieuw problemen heeft met het afstellen van zijn F14-T.

Voordat de race op het circuit van Suzuka verreden werd, had Kimi nochtans gemeld dat hij een beter gevoel had in zijn wagen. Toen zei Kimi het volgende: “Het voelt nu aan alsof ik mijn wagen kan besturen zoals ik dat zou willen. Dat is dus een serieuze verbetering.” Kimi had dus voor het eerst echt vertrouwen in zijn bolide.

Maar in Japan liepen er opnieuw allerlei dingen mis. “We hadden het volledige weekend door erg veel moeite met de voorkant van mijn wagen. Het was zo verschillend met de races daarvoor. Toen het nog droog was op vrijdag en zaterdag, had ik het lastig met overstuur. En op zondag, in de regen, waren mijn intermediate banden meteen versleten,” zo vertelt Räikkönen.

Voorlopig kan Kimi nog niet thuis brengen wat er is verkeerd gegaan in Japan. “Er waren geen aanpassingen gebeurd aan de wagen sinds Singapore. Er is vast iets grondig mis gegaan, maar nu kan ik nog niet precies zeggen wat dat is. Hopelijk vinden we snel wat er aan de hand is, zodat het probleem van de baan is.”

Momenteel staat de Fin elfde in de stand. Met nog vier races voor de boeg verzamelde de ‘Iceman’ een magere 45 punten. Teamgenoot Fernando Alonso scoorde met 133 punten haast drie keer zoveel punten. Ook in de kwalificatie is Kimi de onderdaan van Fernando. Kimi was in vijftien races amper twee maal sneller dan de Spanjaard Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner