Opnieuw problemen voor McLaren-Honda

McLaren-Honda kende ook vandaag, op de laatste testdag in Jerez, geen probleemloze dag.

Jenson Button kreeg na zijn installatieronde op zijn MP4-30 af te rekenen met een probleem met het oliepeil. De Brit verloor heel wat kostbare tijd maar kon vervolgens alsnog 35 ronden afleggen alvorens een probleem met de brandstofpomp, er voor zorgde dat de testdag vroegtijd beëindigd werd.

“We hebben deze week een aantal problemen gekend,” aldus Matt Morris, director of engineering bij McLaren. “We kenden enkele operationele problemen. We werkten allemaal voor de eerste keer echt als team samen, zo gebeuren er soms dingen anders die je normaal als vanzelfsprekend ervaart wanneer je reeds jarenlang met een motorleverancier samenwerkt.”

“Soms laat je steken vallen, zoals bijvoorbeeld het oliepeil dat fout is en nog zo van die dingen. We hebben zo enkele dingen meegemaakt.”

“We hebben ook enkele kleinere problemen gekend, die resulteerden in heel wat verloren tijd maar waren wel redelijk eenvoudig op te lossen. Het belangrijkste is dat onze wagen niet in brand is gevlogen en dat we geen opgeblazen motor hebben gehad,” besluit Morris. “Ik ben blij dat we deze test verlaten zonder dat we grote problemen moeten oplossen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}