Organisatie GP van België: “Dutch GP vormt geen concurrentie voor ons”

Volgens de organisatoren van de GP van België vormt het geen probleem dat de F1-race op Zandvoort amper een week na de race op Spa-Francorchamps plaatsvindt.


Oorspronkelijk zag het plan er helemaal anders uit. Nederland zou in mei van dit jaar terugkeren op de F1-kalender, ver verwijderd van de GP van België die pas eind augustus op de F1-kalender stond.

Het coronavirus zorgde ervoor dat de ‘Dutch GP’ dit jaar nog niet terugkeerde op de F1-kalender. Het moest immers een feestje worden op het circuit van Zandvoort en de organisatoren zagen een terugkeer op de kalender zonder publiek dan ook niet zitten.

Dan toch in mei 2021 een GP van Nederland, toch niet want de ‘Dutch GP’ vindt pas in september plaats, exact een week na de GP van België. Daarmee komt de race op Zandvoort in rechtstreekse concurrentie met Spa-Francorchamps maar daar zijn ze het bij Spa Grand Prix, de organisatie achter de GP van België, niet mee eens.

“Het zal volgend jaar afwachten zijn, wat mag en vanaf wanneer natuurlijk”, aldus Stijn De Boever van Spa Grand Prix volgens het Nederlandse ‘Formule 1′.

“We snappen dat onze collega’s van de Dutch GP niet in mei willen organiseren, dat zou teveel risico betekenen.”

Het risico dat de race door het coronavirus opnieuw niet zou kunnen doorgaan. Niet ideaal als je als organisator rekent op zo’n 100 000 toeschouwers per dag.

Dat beide races binnen de week plaatsvinden zal volgens Stijn De Boever amper invloed hebben op de ticketverkoop voor de GP van België in 2021.

“We spreken elkaar regelmatig, we zijn allemaal collega’s en 2021 zal een uitzondering zijn. Ze hebben geen tickets meer te verkopen voor 2021, het zou geen concurrent moeten zijn.”

Afwachten echter of België en Nederland ook in 2022 vlak na elkaar zullen plaatsvinden. Vermoedelijk zal Nederland dan opnieuw in het voorjaar plaatsvinden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022