W Series komt in 2021 in het voorprogramma van de Formule 1

De W Series is officieel een partnerschap aangegaan met de Formule 1. Daarmee kan de raceklasse voor vrouwen zich tegelijkertijd ook nadrukkelijker in de kijker plaatsen.


In 2021 zullen acht races van de W Series tijdens hetzelfde weekend plaatsvinden als de Formule 1. Voor de vrouwen actief in de W Series een unieke kans om zich bij het grote publiek in de kijker te rijden.

De W Series werd in 2019 opgericht zodat vrouwen meer mogelijkheden kregen om in de eenzitterij actief te zijn. Het seizoen 2020 werd echter geschrapt door het coronavirus maar voor de vrouwen actief in de raceklasse komt er in 2021 een mooie extra.

Ook de Formule 1 zelf is zeer blij dat het een samenwerking met de W Series opstart. Bovendien zullen er ook superlicentiepunten te verdienen zijn waardoor de racepilotes kans maken om ooit door te stoten naar de Formule 2 of Formule 1.

“Het is echt belangrijk voor ons om de W Series te verwelkomen als partner tijdens acht races in het seizoen,” aldus Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1. “Sinds ze in 2019 zijn begonnen zijn ze voor velen een belangrijk richtpunt.”

“We vinden het ongelooflijk belangrijk om iedereen de kans te geven het hoogste niveau van de sport te bereiken en de samenwerking met de Formule 1 volgend jaar toont de vastberadenheid en toewijding om deze geweldige raceklasse te tonen alsook om voor meer diversiteit in deze sport te zorgen.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print