Toto Wolff onthult waarom Max Verstappen geen optie is voor Mercedes

In een interview onthult Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff waarom Mercedes Max Verstappen momenteel niet als een mogelijke rijder beschouwt.


Volgens Toto Wolff zou de komst van Max Verstappen een te groot negatief effect op de sfeer binnen het team kunnen hebben. Stel dat Hamilton en Verstappen teamgenoten zouden worden, dan zouden we een situatie zoals vroeger tussen Senna en Prost kunnen verkrijgen.

“We zijn altijd erg transparante geweest met elkaar,” aldus Toto Wolff. “Toen ik nog maar net bij Mercedes aan de slag was gegaan herinner ik me een gesprek met Alain Prost. Ik vroeg hem wat er fout was gegaan tussen hem en Senna.”

“Hij zei dat ze soms niet wisten of ze de steun van het team hadden of niet. Dat het leek alsof er steeds politieke spelletjes gespeeld werden.”

“Ik weet niet of dat zo was want ik maakte er geen deel van uit, daarnaast beleefden ze een geweldige periode in de F1.”

“Maar wij spelen geen politieke spelletjes in het team. We spelen politieke spelletjes naar de anderen toe, maar niet binnen het team, zoiets zou ik nooit toestaan.”

“Transparantie, eerlijk zijn tegenover elkaar, het probleem de schuld geven, niet de persoon, en de waarden binnen het team nastreven is erg belangrijk voor ons.”

“Dat is waarom Mercedes een goede plaats is om te werken, een leuke plaats, maar tegelijkertijd ook een plaats waar er gepusht wordt.”

Volgens Toto Wolff is de vraag naar transparantie vanwege Hamilton en ook de rust die er binnen Mercedes moet heersen meteen ook de reden waarom Max Verstappen geen mogelijke rijder voor Mercedes is, toch niet zo lang Hamilton één van beide rijders is.

“Max is geen optie voor Mercedes,” aldus Wolff tegenover ‘ORF’, waarna de motorsportbaas van Mercedes verwijst naar wat er gebeurd is tussen Hamilton en Nico Rosberg.

“We zullen nooit exact begrijpen wat er gebeurd is in de relatie tussen Nico en Lewis. Het moet ver in de tijd zijn teruggegaan, om precies te zijn tijdens hun dagen in de karting en junior raceklassen.”

“We hebben gezien hoe hun vriendschap in rivaliteit en vijandigheid is veranderd. De dynamiek die tussen hen heerste is moeilijk om te begrijpen.”

“Het begon toen ik in 2013 bij het team kwam en het werd vanaf dan steeds erger, het was een moeilijke situatie om mee om te gaan.”

“Tijdens de meetings met het team hing er een negatieve sfeer in de lucht. Op een bepaald moment was het niet langer aanvaardbaar en hebben we het besproken. De vijandigheid tussen beide rijders bleef echter bestaan.”

“Max zijn aanwezigheid zou een onnodige strijd tussen sterren creëren, ‘star wars’. Gelukkig is dit met Valtteri helemaal niet het geval,” besloot Toto Wolff.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022