“Organisatie van F1-race Valencia verduisterde miljoenen euro’s”

De Spaanse justitie is een onderzoek gestart naar de mogelijke verduistering van miljoenen euro’s door leden van de organisatie van de F1-race in Valencia.
image
Tussen 2008 en 2012 stond Valencia op de F1-kalender. De stratenrace doorheen de haven van Valencia verdween nadien van de F1-kalender, maar ook nu nog vallen er blijkbaar lijken uit de kast.

Er is immers een onderzoek gestart naar mogelijke corruptie bij de organisatie van de GP van Europa die in Valencia werd verreden. Enkele leden van de regionale regering zouden voor miljoenen euro’s verduisterd hebben

Onder meer voormalig president van Valencia Francisco Camps en Minister van Toerisme Dolores ‘Lola’ Johnson staan op de dagvaarding. Ook Jorge Martinez, aandeelhouder van Valmor Sports staat echter vermeld. De Spaanse justitie vermoedt dat er iets niet pluis is met de aanwijzing van Valmor Sports als organisator van de GP van Valencia.

Opmerkelijk is vooral dat Valmor Sports een bedrijf is met amper twaalf medewerkers en dat het geen ervaring had in het organiseren van evenementen in de autosport. De rechtbank van Valencia stelt zich vragen bij de toewijzing aan Valmor Sports door onder meer Camps.

Camps is dan ook officieel in verdenking gesteld van corruptie en verduistering van overheidsgelden. De naam van Camps werd in het verleden reeds meermaals in verband gebracht met corruptie. In 2012 werd hij echter vrijgesproken in een gelijkaardige rechtszaak.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print