“Organisatievergoeding voor GP van België valt weg”

De organisatoren van de GP van België zullen dit jaar geen organisatievergoeding aan de F1 moeten betalen.


Gisteren raakte bekend dat de GP van België dit jaar zonder publiek zal verreden worden. Normaal gesproken moeten de organisatoren aan de Formule 1 een organisatievergoeding betaald worden maar die valt dit jaar weg.

Voor de Waalse regering komt het wegvallen van de organisatievergoeding goed uit want normaal passen ze ieder jaar het verlies dat de GP van België maakt bij.

“Het idee is een partnership met de F1 waarbij de regio niets betaalt voor de race,” aldus Stijn De Boever van organisator Spa Grand Prix, tegenover ‘GPUpdate’.

Dat de GP van België en Spa-Francorchamps ondanks alles toch op de F1-kalender zullen staan vormt voor België en Wallonië mooie reclame.

“We hebben 50 jaar geschiedenis van de F1 op Spa-Francorchamps. Dat we toch een race kunnen houden is ook reclame voor België en de regio.”

Volgens De Boever zullen ze als organisator na iedere F1-race die verreden wordt een verslag van de FIA en de F1 krijgen om hun eigen organisatie waar nodig bij te sturen.

“We hebben hard samengewerkt met de RACB en de FIA om te bekijken wat het minimum aantal personen kon zijn. Spa is natuurlijk groot, maar elk team is een familie die niet wordt gemengd met andere teams.”

Voorlopig is het nu wachten op de nieuwe F1-kalender 2020 die normaal gesproken op 5 juli in Oostenrijk van start zal gaan.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print