Voor het eerst in 30 jaar geen Duitser op de F1-startgrid?

Enkele jaren geleden stonden er nog heel wat Duitsers op de startgrid van de Formule 1 maar in 2021 zou het best kunnen dat er geen enkele Duitser op de startgrid terug te vinden is.


Na het afscheid van Nico Hulkenberg vorig jaar was Sebastian Vettel de enige overgebleven Duitser in de Formule 1. En na Vettel zijn aangekondigd vertrek bij Ferrari eind dit jaar zou het best opeens kunnen dat we in 2020 dus geen Duister meer op de F1-startgrid zien staan.

Mocht Vettel inderdaad de sport eind 2020 vaarwel zeggen dan kan het zijn dat we in 2021 voor het eerst sinds 1991 aan het begin van een F1-seizoen geen Duitser op de startgrid zien staan. In die periode van dertig jaar kroonden Michael Schumacher, Sebastian Vettel en Nico Rosberg zich tot wereldkampioen. Samen verzamelden ze maar liefst twaalf wereldtitels.

“Het zou een drama voor de F1-fans in Duitsland zijn indien er helemaal geen Duitse F1-piloot meer is,” aldus voormalig Duits F1-piloot Timo Glock tegenover de ‘Rheinische Post’.

“Vettel bevindt zich echter in een moeilijke situatie waarbij er slechts enkele mogelijkheden zijn om over een competitieve wagen te beschikken.”

“Indien we helemaal geen Duitser in de Formule 1 meer hebben dat zou dat ook de tv-cijfers ernstig beïnvloeden. Er is dan immers geen ster in de Formule 1 om verslag over te brengen.”

Of hoe de Formule 1 in Duitsland na de magische jaren met Michael Schumacher steeds verder naar beneden afglijdt en in het verdomhoekje terecht lijkt te komen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}