McLaren: “Vettel kwam bij ons nooit in beeld voor een racezitje”

Volgens McLaren-baas Zak Brown heeft McLaren nooit overwogen om eventueel Sebastian Vettel aan te trekken voor het team, ook al waren daarover de voorbije dagen geruchten.


“Seb is overduidelijk een geweldige rijder en een viervoudig wereldkampioen,” aldus McLaren-baas Zak Brown tegenover ‘Sky Sports F1’.

Brown laat verstaan dat McLaren al geruime tijd Carlos Sainz en Daniel Ricciardo overwoog. In het verleden ondernam McLaren zelfs al eens een poging om Ricciardo onder contract te leggen maar de Australiër maakte toen de overstap naar Renault.

“Tijdens het ‘off-season’ waren we echter al vergevorderd op de ingeslagen weg en we wisten dat we bij Daniel of Carlos zouden uitkomen.”

“We hebben verder nooit echt iemand overwogen. Toen het breaking news over Sebastian Vettel kwam zaten we al in een vergevorderd stadium.”

Tegenover ‘Sky Sports F1’ onthult de McLaren-baas ook dat hij aan Sainz zijn goedkeuring had gegeven om te onderhandelen met Ferrari.

“Ik heb in de Formule 1 geleerd dat je niets anders dan het onverwachte mag verwachten,” aldus Brown. “We kregen na vorig seizoen al een idee toen we tijdens het off-season met hem in gesprek gingen over of hij bij McLaren of Ferrari wou rijden.”

“We hadden een sterke en open relatie met Carlos, zijn management en zijn vader.”

“Dit kwam voor ons dan ook niet als een verrassing, zeker als je weet hoe snel dat wij Daniel aankondigden als onze nieuwe rijder terwijl Carlos aankondigde wat hij ging doen. We hebben dit proces gezamenlijk doorgemaakt.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023