Organisator GP van Australië door stewards op het matje geroepen na melding door Lewis Hamilton

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Enkele uren na afloop van de GP van Australië kwam er een bijzonder bericht van de stewards. Die riepen niet een persoon, rijder, of verantwoordelijke van een team op het matje maar wel de organisatie van de GP van Australië.

Uit een document van de stewards blijkt dat ze de organisator van de GP van Australië bij zich hebben geroepen voor een ‘invasie van het circuit door fans’. Er wordt niet gemeld waar en door wie de bewuste invasie heeft plaatsgevonden

Aangenomen wordt dat het ter verantwoording roepen van de organisatie er komt nadat Lewis Hamilton over de boordradio tegen zijn race-engineer Peter Bonnington meldde dat er aan de binnenkant van de eerste bocht fans stonden: “Er staan mensen op het circuit, man, er zijn fans op het circuit geraakt.”

Hamilton meldde dit nadat Verstappen en hijzelf over de finish waren gereden. Kort nadien werd de rode vlag getoond, ook al was de zwart-wit geblokte vlag ook al getoond. De stewards besloten na de race, en het onderzoeken van allerlei andere incidenten, om nu dus ook de organisator van de GP van Australië op het matje te roepen.

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print