Organisatoren ‘Dutch GP’: “We kunnen niet wachten op beslissing over coronamaatregelen in september”

Chris Schotanus, Essay Produkties (Circuit Zandvoort)
Chris Schotanus, Essay Produkties (Circuit Zandvoort)

Net als op het circuit van Spa-Francorchamps wordt er ook op het circuit van Zandvoort hard gewerkt om alles in gereedheid te brengen voor de F1-race begin september. Volgens sportief directeur Jan lammers liggen de voorbereidingen op schema.

Met iets meer dan een jaar vertraging krijgen we begin september opnieuw een GP van Nederland op de F1-kalender. Het circuit Zandvoort werd grondig gerenoveerd en ook de layout van het circuit werd aangepast voor de Formule 1. Ondertussen is men druk bezig met allerlei voorbereidingen, waaronder ook het opbouwen van de tribunes.

“Ik denk dat ongeveer 70 procent van de tribunes staat, we liggen op schema”, vertelt sportief directeur Jan Lammers tegenover de ‘NOS’.

Cruciaal wordt echter wat de Nederlandse regering beslist over het organiseren van meerdaagse evenementen. Voorlopige zijn dergelijke evenementen tot en met 1 september verboden terwijl de GP van Nederland van 3 tot 5 september gepland staat.

Komende vrijdag zullen we meer weten over de coronamaatregelen van de Nederlandse regering maar daarop kunnen de organisatoren van de ‘Dutch GP’ niet wachten.

“Vrijdag weten we een stuk meer, maar wij hebben geen keuze. Wij moeten er gewoon klaar voor zijn”, aldus Lammers.

Lammers gaat er ook gewoon vanuit dat de race met publiek zal kunnen plaatsvinden. Momenteel zijn er meer dan 200 medewerkers aan de slag om onder andere de tribunes en faciliteiten op te bouwen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021