BREAKING NEWS: Aston Martin verliest protest tegen diskwalificatie Sebastian Vettel

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Vandaag was er een hoorzetting waarin het protest van Aston Martin tegen de diskwalificatie van Sebastian Vettel werd behandeld. De stewards hebben het zogenaamd ‘nieuw bewijs’ van Aston Martin niet aanvaard en de diskwalificatie blijft dan ook gehandhaafd.

Aston Martin kwam volgens de stewards inderdaad met ‘nieuw’ bewijs, namelijk dat er door een fout meer brandstof uit de brandstofcel werd gehaald dan verwacht. Dat veranderde volgens de stewards echter niets aan het feit dat er geen brandstofstaal van minstens 1 liter kon aangeleverd worden.

Bij Aston Martin gingen ze er aanvankelijk van uit dat er zich nog 1,44 liter brandstof in Sebastian Vettel zijn wagen bevond maar de renstal had niet gemerkt dat er door een probleem met het brandstofsysteem dus meer brandstof uit de brandstoftank is gegaan. De stewards oordeelden echter dat er nog steeds een inbreuk op het reglement heeft plaatsgevonden die een diskwalificatie rechtvaardigt.

Door de diskwalificatie van Sebastian Vettel verliest de Duitser zijn tweede podiumplaats van het seizoen. Lewis Hamilton schuift van de derde naar de tweede plaats op en heeft daardoor in de wk-tussenstand een iets grotere voorsprong. Ferrari-rijder Carlos Sainz schuift dan weer op naar de derde plaats op het podium.

Ook voor Aston Martin heeft de bevestiging van de diskwalificatie ingrijpende gevolgen want de renstal verliest heel wat kostbare punten voor het constructeurskampioenschap.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print