Oscar Piastri blij met tweede plaats tijdens sprintrace: “Max Verstappen was veel te snel”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Tijdens de sprintrace moest Oscar Piastri uiteindelijk tevreden zijn met de tweede plaats maar daar was de Australiër duidelijk ook tevreden mee. Piastri gaf toe dat hij in zijn McLaren nooit echt de strijd met Max Verstappen kon aangaan, ook al reed hij even aan de leiding van de sprintrace.

“We hebben ons best gedaan. We zijn de pits ingereden toen de safety car binnenkwam. We hebben enkele ronden aan de leiding gereden maar we waren geen partij voor Verstappen,” blikt Piastri terug op zijn sprintrace. “Ik dacht dat de safety car in mijn voordeel zou zijn aangezien het betekende dat ik hem minder ronden achter hem moest houden.”

“Ik keek toen ik uit de eerste bocht reed en ik dacht dat ik een redelijk goede herstart had maar toen ik bovenaan Eau Rouge keek reed hij al bijna naast me. Ik kon hem op het rechte stuk niet achter mij houden.”

“We hebben duidelijk wat werk te doen maar ik ben blij met de punten die we behaalden. Op Max na was onze racesnelheid zeer goed. Alle credits daarvoor gaan naar het team.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner